Prijava za člane društvaJanč

Janč je groteskna komedija in krstna uprizoritev dramskega prvenca avtorice Sonje Votolen, pesnice in pisateljice iz Kidričevega in učiteljice v OŠ Slivnica, ki se z Jančem uvršča tudi med dramatike. Za amatersko gledališče je bila krstna uprizoritev Janča velik izziv. Ansambel se je srečal z obilico neznanega, a hkrati z velikimi možnostmi pokazati svojo vitalnost. Pogumno, resno in inovativno se je lotil naloge – in uspel. Glavni igralec Martin Škorjanc je za vlogo Janča prejel najvišje priznanje – najboljšega amaterskega igralca v letu 2000.

Kratek opis vsebine

Družinsko življenje odpira v zadnjem času vedno več problemov in vprašanj. S tega področja je avtorica izdvojila osnovni odnos med zakoncema. Janč je svojstven in vase zaverovan posebnež. Nestrpnim odnosom z ženo se izogiba z bežanjem v zavetje potrpežljivo čuteče ljubice. Svet se mu prične podirati, ko spozna, da si je tudi žena uredila življenje po svoje in si našla razumevajočega ljubčka. Ko spozna še to, da v življenju svoje ljubice ni edini moški, se mu podre svet. Poleg pijače si poišče uteho pri barski plesalki v nočnem klubu. Ko ga zapusti žena in odslovi ljubica, Janč poskuša najti notranji mir v cerkvi. Zanj je tudi krščanska ljubezen nerazumljiva, zato postane žrtev svojih treh žensk, ki se povežejo in si ga hočejo dokončno privoščiti.

Ostali podatki 

 Avtor: Sonja Votolen

Režija: Franc Klasinc

Igrajo

Janč Martin Škorjanc
Inka Rosana Smogavec
Vodušek
Katica Jožica Coif
Anuška Maja Breznik
Bunkec Jože Cvetko
Glavni Zorjan Coif
Natakar Darko Bedjanič
Župnik Sandi Škorjanc

 

Scena: Jože Cvetko
Razsvetljava: Miran Vodušek
Glasba: Mira Prel, Miran Vodušek
Lektor: Tanja Steyer
Inspicient: Majda Cvetko

 

Janc1

Janc2

Janc3

Janc4

Janc5

Janc6

Janc7

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije.

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih