Prijava za člane društvaŽive jaslice v Botaničnem vrtu
Ponedeljek, 28. December 2009

Od 24. do 27. decembra 2009 smo sodelovali v projektu Žive jaslice, ki se je odvijal v prijetnem ambientu Botaničnega vrta v Pivoli. Tokrat smo se prvič znašli v takšni vlogi in bili prijetno presenečeni...


Srce tega projekta je režiserka Andreja Kovač, s katero tudi drugače sodelujemo. Okolje Botaničnega vrta se je izkazalo kot zelo primerno za upodobitev biblične zgodbe. Veliko majhnih luči je prediralo temo Botaničnega vrta in ustvarjalo občutek čarobnosti. Svojevrsten pečat so naredili kostumi, sešiti po študijah oblačil iz tedanjega časa. Mistična glasba in pripovedovalčeva zgodba nas je ponesla v obdobje izpred dveh tisočletij. Sodelujoči smo se prelevili v žive kipe in tako sodelovali v čarobnosti predstave. Na začetku je verjetno marsikdo imel pomisleke, kako bo zdržal v mirujoči pozi, ampak vse skrbi so se že po prvi predstavi razblinile. V svoje vloge smo se hitro vživeli in umirjena zamaknjenost je na nas delovala skorajda meditativno.
Presenetil nas je množičen obisk, saj si je 10 predstav ogledalo okoli 5000 obiskovalcev, ki so z zanimanjem spremljali dogajane v vrtu. Prireditev je odlično uspela in bo po obljubah režiserke postala tradicionalna. Vsi nastopajoči smo si s sodelovanjem na tej prireditvi svojevrstno popestrili božične praznike. Bili smo del lepega, prijetnega dogodka, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

Miran  Miran Vodušek

Foto: Sandi Vodušek

Za konec pa še video reportaža dogodka.

 

Komentarji (0)
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije.

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih