Prijava za člane društvaFestival "Podobe časa" v Europarku
Nedelja, 29. November 2009

Štajerska turistična zveza je 21. novembra pripravila 2. Festival mesta in kulture 2009 v Europarkuv Mariboru, z nazivom Podobe časa. Na njem so se predstavila turistična društva Štajerske turistične zveze, videli smo lahko prikaz starih obrti, otroške delavnice, likovne delavnice, del tega pa je bila tudi naša folklorna skupina. Pripravili smo modno plesno predstavitev z naslovom Spet untrco oblekla bom.


Foto: Sandi Vodušek


Foto: Bojan Mihalič

Predstavili smo oblačilno kulturo iz začetka 20. stoletja na območju naše občine, pa tudi spodnje perilo, ki se je takrat nosilo. Prireditev je glasbeno povezovala mlada, simpatična citrarka Doroteja Dolšak iz Ptujske gore, ki je diplomirana citrarka. Na koncu smo zaplesali večno eleganten splet Le pridi fantič moj, s katerim smo letos nastopili tudi na zaključni prireditvi Folkarta na Lentu.
Lep, prijeten dogodek, ki nam bo še dolgo ostal v spominu. Upamo, da tudi obiskovalcem Europarka, ki so nas gledali.

Miran Vodušek

Komentarji (0)
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije.

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih