Prijava za člane društvaNovice o delovanju društva

Pri novicah lahko dodajate komentarje. Neprimerne komentarje bomo odstranili.Regijsko priznanje za najboljšo moško in žensko vlogo
Torek, 12. November 2013

Naše društvo je dobilo regijsko priznanje za najboljšo moško in žensko vlogo za dosežke na področju gledališča v sezoni 2012/2013 od Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Priznanje selektorja za glavno moško vlogo je prejela MARTINA ŠKORJANC za vlogo Julijana Ščuke, za glavno žensko vlogo je prejela JOŽICA COIF za vlogo Helene v predstavi Za narodov blagor. Več o tem najdete tukaj.

Podelitev je bila 20. novembra 2013 ob 19. uri v dvorani Union v Mariboru.

Komentarji (0)
 
Ocena predstave Za narodov blagor
Torek, 12. November 2013

Oglejte si pisno oceno predstave Za narodov blagor strokovne spremljevalke Aleksandre Blagojevič iz Območnega srečanja gledaliških skupin. Oceno si lahko preberete tukaj.

Komentarji (0)
 
Velik uspeh gledališke skupine
Torek, 02. Julij 2013

Gledališka skupina KUD Milke Zorec je bila s predstavo Ivana Cankarja Za narodov blagor izbrana na državno srečanje gledaliških skupin Slovenije, ki bo od 26.-28. septembra 2013 v Postojni. Oglejte si dopis JSKD.

blagor

Komentarji (0)
Več ...
 
Ikarjev sen je tudi naš sen
Ponedeljek, 22. Oktober 2012

KUD Milke Zorec je s člani folklorne in dramske sekcije, pod vodstvom mlade Teje Coif, pripravilo kulturni program, s katerim je obeležilo letošnji Prešernov dan nekoliko drugače. Pričelo se je v Kulturnem centru Hotinja vas, nadaljevalo doma in se še pri mnogih obiskovalcih najbrž ni zaključilo. Sporočilo namreč. Sporočilo, ki so nam ga vcepili recitatorji in deklamatorji s pesmimi Simona Gregorčiča, Ervina Fritza, Ferija Lainščka, Toneta Pavčka, Paula Coelha in še mnogih drugih. In zakaj?

Komentarji (0)
Več ...
 
Postavitev majskega drevesa v Hotinji vasi
Torek, 01. Maj 2012

Tudi letos so na lep, sončen, prvomajski torek prizadevni organizatorji Turističnega društva Hotinja vas in Prostovoljnega gasilskega društva Hotinja vas pripravili tradicionalno postavitev majskega drevesa. Na prireditvi je zaplesala tudi folklorna skupina KUD Milke Zorec Hotinja vas. Oglejte si fotoreportažo...

Komentarji (0)
Več ...
 
Spremeba datumov abonmajskih predstav

Objavljamo spremembe v terminih abonmajskih predstav.
Zaradi bolezni v ansamblu pri KUD Selnica bo 17. marca nastopil KUD Milke Zorec.
KUD Svečina nam je žal odpovedal gostovanje njihove predstave Veter v vejah Sasafrasa. Namesto tega si boste 14. aprila lahko ogledali odlično komedijo KUD Selnica Pridi gola na večerjo.
Majski termin za zadnjo abonmajsko predstavo se prestavi na 11. maj 2012.

Komentarji (0)
Zadnjič posodobljeno Nedelja, 29. April 2012
 
Gledališki abonma 2012
Petek, 09. December 2011

Z odprtjem novega Kulturnega centra so nastali pogoji za boljše delo in še več prireditev.
Zato razpisujemo prvi

GLEDALIŠKI ABONMA 2012

ljubiteljskih gledaliških skupin

 

Komentarji (0)
Več ...
 
Ustanavljamo mladinsko gledališko skupino

MGSTe privlači čarobni svet gledališča in odrskih luči?
Si želiš okrepiti samozavest, se naučiti premagati tremo pred javnim nastopanjem in se pri tem še zabavati.
Če je odgovor DA, potem si na pravem naslovu.
  

Poslanstvo našega kulturno umetniškega društva je tudi nadaljevanje gledališke tradicije društva kamor spada vzgoja in učenje nove generacije mladih igralcev. Zaradi tega smo se odločili, da ustanovimo

MLADINSKO GLEDALIŠKO SKUPINO

Dobimo se v sredo, 9. februarja 2011, ob 18. uri v domu AMD Orehova vas.

Komentarji (0)
Več ...
 
Presmec 2010
Nedelja, 28. Marec 2010

Tudi letos smo pripravili tradicionalno veliki presmec in ga na čudovito, sončno nedeljo v procesiji nesli do cerkve v Slivnici.

presmec2010

Oglejte si fotoreportažo...

Komentarji (0)
Več ...
 
Območna revija FS
Sobota, 20. Marec 2010

20. marca 2010 ob 18. uri smo zaplesali in zapeli na Območnem srečanju odraslih folklornih skupin, ljudskih pevcev in godcev v dvorani Union v Mariboru. Nastop v tej dvorani je zaradi velikosti odra in akustičnosti vedno posebno doživetje.

 

 

Komentarji (0)
Več ...
 
Fašenk v Hotinji vasi
Sobota, 13. Februar 2010

V Hotinji vasi je na pustno soboto potekala tradicionalna pustna povorka Fašenk 2010, ki je v našo vas privabila veliko pustnih skupin od blizu in daleč. Naše društvo se je predstavilo z ekološko obarvano temo pod geslom: Rešimo naš planet.

Komentarji (0)
Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 4

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije.

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih